2012 m. vasario 8 d., trečiadienis

The tree of life / Gyvenimo medis

Trukmė: 138 min.
Žanras: Fantastinis, Drama
Šalis: USA
Režisavo: Terrence Malick
Vaidina: Brad Pitt, Sean Penn, Jessica Chastain, Kari Matchett, Dalip Singh
IMDb: 7.1 

Aprašymas: Architektas Džekas (akt. Seanas Pennas) turi viską, ko širdis trokšta: stulbinančią karjerą, pinigų, rūpestingą žmoną. Bet jis nesijaučia laimingas ir neranda stabilumo savo šeimoje. Vieną rytą prabudęs iš sapno vyras prisiminimuose grįžta į vaikystę 1950-ųjų vasarą Teksaso valstijos miestelyje, kuriame kiekvienas pažįsta savus kaimynus ir gyvena nerakindami durų.

Džekas negali pamiršti skausmingo išsiskyrimo su griežtos disciplinos reikalavusiu Tėvu (akt. Bradas Pittas). Dėl pašlijusių santykių ir nuolatinių konfliktų jis nusprendė palikti namus ir nutraukti ryšius su šeima, bet dabar po daugelio metų išdrįso paskambinti ir pasikalbėti. Jo atmintyje amžinai gyvas ir jaunas išlieka jaunesnis brolis R.L., kuris neaiškiomis aplinkybėmis pasitraukė iš gyvenimo ir išėjo į Amžinybę sulaukęs vos 19 metų. Telegrama pasiekusi tragiška žinia sukrėtė O'Brajenų šeimą, o ypač nuoširdžią, šiltą, atlaidžią Mamą (akt. Jessica Chastain).

Neapykantą ir meilę artimai pažinusio Džeko prisiminimai grįžta į šviesią, idilišką saulėtą vaikystę, kai jis pats su dviem broliais mėgdavo dūkti, pokštauti, kurstyti nenuspėjamas problemas, bandyti suaugusiųjų kantrybės ribas ir džiaugtis kiekvienos dienos akimirkomis. Trys berniukai buvo skirtingai auklėjami angeliškos Mamos ir brutalaus Tėvo, kurie stipriai mylėjo savo vaikus. Jie visi dar turės galimybę susitikti. Vieną gražų vakarą. Besileidžiant saulei, plaukus varstant vėjui ir kojas skalaujant vandenyno bangoms. Anapus. Amžinybėje.

Mano nuomonė: Jau penkias minutes galvoju ką parašyti... Filmas kartu ir patiko ir nepatiko. Viskas tikrai labai gražiai pavaizduota, visa evoliucija, šeimos santykiai, išgyvenimai. Yra apie ką pamąstyti, bet man nepatiko, nes filmas per daug niūrus. Žinoma, čia drama, bet vietomis tikrai norėdavosi prasukti. Apskritai šį filmą vertinu neblogai.

Mano vertinimas: 8


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą