2012 m. lapkričio 17 d., šeštadienis

Cinderella man / Pakilęs iš pelenų

Trukmė: 144 min.
Žanras: Drama, Romantinis
Šalis: USA
Režisavo: Ron Howard
Vaidina: Russell Crowe, Renée Zellweger, Paul Giamatti, Craig Bierko,Paddy Considine
IMDb: 7.9

Aprašymas: XX a. trečiąjį dešimtmetį Džimas Bredokas buvo daug žadantis boksininkas, tačiau po virtinės apmaudžių pralaimėjimų jam teko atsisakyti sportininko karjeros. Amerikai išgyvenant ekonominės depresijos siaubą, Džimas imasi pačių sunkiausių ir juodžiausių darbų, kad jo žmona ir vaikai nemirtų badu. Tačiau netgi tada, kai aplink tvyro juoda neviltis, Bredokas neišsižada savo svajonės – grįžti į ringą ir nugalėti. Ir sėkmė jam nusišypso: atsitiktinumo dėka Bredokui suteikiama galimybė stoti į kovą su gerokai už jį sunkesniu pasaulio vicečempionu. Atrodo, jog šio susirėmimo baigtis nulemta iš anksto, tačiau, didžiulei visų nuostabai, Džimas Bredokas nugali trečiame raunde.
Kova po kovos. Kraujas, prakaitas, skausmas ir... pagaliau pergalės! Sugebėjęs grįžti į ringą šis paprastas vyras įkūnijo tūkstančių panašių į jį vargdienių viltis ir svajones. Tačiau lemtinga Džimo Bredoko kova – dar priešakyje. Herojaus laukia pats rimčiausias priešininkas – Maksas Baeris, sunkiasvoris pasaulio čempionas, kompromisų nepripažįstantis kovotojas, užmušęs ringe du savo priešininkus. Ar ryžtingajam herojui užteks jėgų ir dvasinės stiprybės nugalėti?


Ką aš sakau?: Prieš pradėdama žiūrėti filmą net nenutuokiau apie ką jis ir tikrai nesitikėjau tikrais faktais paremtos istorijos apie boksininką. Bet man patiko, netgi labai. Kartais scenos bokso ringe prailgdavo, bet visdėlto istoriją tikrai įtraukianti. Pasakojama net vien vien biografinė istorija, bet parodoma gyvenimiškos problemos, kaip joms nepasiduoti, kaip tikėti savimi, neįtikėtina dvasinė stiprybė.

Mano vertinimas: 8

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą